Vítejte na oficiálních stránkách Klubu sběratelů kuriozit
English version
Deutshe version
Home | O klubu | Členství v KSK | Plán akcí KSK | Sběratelské materiály | O KSK jinde | Kontakty | Inzerce | Odkazy
Sýrové etikety » APETITO ještě jednou

APETITO ještě jednou

Sýrové etikety - APETITO ještě jednou V minulém čísle Sběratele vyšel článek o etiketách známého taveného sýra Apetito. Byl poměrně rozsáhlý, přesto v něm nemohlo být všechno. Sběratel Jan Makovec mě oprávněně upozornil, že v textu nebylo uvedeno, že se tento sýr vyráběl určitou dobu také v Nymburce.

V době, kdy Nymburk patřil pod Polabské mlékárny Poděbrady, měl pro Apetito vytvořenou vlastní etiketu. Na etiketě se uvádí, že sýr obsahuje 70% tuku v sušině a byl vyráběn v šestidílné krabičce o váze 227g. Kulatých krabičkových etiket je známo šest variant, na polovině z nich už nejsou uvedeny Polabské mlékárny, jen Tavírna sýrů Nymburk. Apetito se také vyrábělo v hranolech 100g.

V dalším období se stal Nymburk součástí firmy Havlíček a Zelinka a Apetito se vyrábělo s „klasickými“ bleděmodrými etiketami. Jako výrobce je uváděna Tavírna sýrů Nymburk s.r.o. a mimo loga Nymburku je uvedeno i logo Havlíčka a Zelinky. Trojúhelníkové sýry byly šestidílné s gramáží 160g.

Krátkou dobu tavírna vyráběla sýry pro TPK Hodonín. Na etiketě je umístěno i tehdejší logo Hodonína – červený zvoneček.

Ladislav Likler


[ 28. 05. 2015 | Komentářů: 0 | Doporučit | Vytisknout | 5295 přečtení ]
Časopis Sběratel

Aktuální číslo
SBĚRATEL 1/23

časopis Sběratel

( Více informací o číslu )

Nejbližší akce KSK
Členský adresář
XIX.
ČLENSKÝ ADRESÁŘ

XIX. členský adresář

( Více o adresáři )
Série kalendáříků

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2022

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2022

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2021

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2020

Katalog PE
Nové knihy

Home | O klubu | Členství v KSK | Plán akcí KSK | Sběratelské materiály | O KSK jinde | Kontakty | Inzerce | Odkazy

Powered by phpRS. Copyright © Klub sběratelů kuriozit 2001-2023. Všechna práva vyhrazena. Kopírování jakékoli části možné jen se svolením autora.